Gabrielin hautajaiskuvat

Olle Eriksson kertoi valokuvien henkilöt. Valokuvat otti ilmeisesti pastori Taisto "Stade" Saarinen.

kuolema, kuva 1

Gabriel kuoli Onandjokuen sairaalassa torstaina 20.8.1953 kello 19.40

kuolema, kuva 2

Gabrielin arkku Onandjokuen pihalla potilashuoneen edessä perjantaina 21.8.1953. Taustalla vasemmalla on suomalaisten sairaanhoitajien talo.

kuolema, kuva 3

Neljäs mies vasemmalta, tummahkossa puvussa, on seminaarin opettaja Hans Daniel Namuhuya. Muutkin lienevät lähinnä opettajia. Täplikkäässä mekossa on Hilma Ranttila. Oikealla lienee Kyllikki Hatakka.

kuolema, kuva 4

Toinen henkilö hellekypäräisestä vasemmalle on Oniipan kansakoulun johtajaopettaja Amakali.

kuolema, kuva 5

Vasemmalta Hilma Ranttila, vierellään Lyyli Levänen, Aune Hirvonen, Kyllikki Hatakka, pitkä Sirkka Halme, Eila Muukkonen, Aili Kivinen ja hänen takanaan Inga Villför, Maija Kantele ja hänen takanaan Laina Kivelä, seuraavaa suomalaista Olle ei tunnista, sitten Bertta Rapo, valkopukuinen Anni Hatakka tyttärineen ja takanaan Elli Lokka.

kuolema, kuva 6

Kivestä oikealle Olle Erikssonin pikkusisko Ulla, vieressään Birger Eriksson, seuraava suomalainen on Antti Kojo, valkopukuinen Toivo Ambambi, opettaja, myöhemmin pappi Markus Amushila

kuolema, kuva 7

Hatakoitten lapset, Pauli ja Aino Pennanen (Aija-Leena Rannan vanhemmat), Aino Ellonen, Inkeri Saloheimo ja taempana Eine Kekki, Matias Ngipandulua. Pitkä mies on ehkä joku valtion virkamies ja hänen edessään Terttu ja Ukko Karhunen ja heidän poikansa, kaksi naista, joita en tunnista, mutta sitten Eeva Holm, kiven takan ehkä Eero Hatakka, Antti Kekki

kuolema, kuva 8

Melkein koko Ambomaan lähettikunta koolla. Aikaisemmin mainitsemieni lisäksi tunnistan mm Linda Lindström, Eila Plathan Saarinen ja Hilkka ja Päivi, Greta Airaksinen, Martta Paavola, Elsa Rydman, Miina Anttila, Sylvi Kyllönen, Anna Eriksson, takana pitkät Pertti Airikkala ja Urho Poikolainen, edessään Kaarina Poikolainen, hautaamisen toimittaja Valde Kivinen, Erkki Hynönen.